top of page

De Maakerie

Glas in lood atelier voor
ontwerp maatwerk

Leer zelf een
glas-in-lood raam te maken in mijn atelier  

De Workshop:

In de workshop deel ik mijn liefde voor glas en mijn kennis van het vak met jullie. Ik heb plek voor kleine groepjes, van 3 tot 4 deelnemers, en dat is top want dan is er volop persoonlijk aandacht.

Voordat we aan de slag gaan, mag je via e-mail een ontwerp uitkiezen uit een selectie door mij ontworpen designs. Zo verspillen we geen tijd tijdens de workshop en kunnen we meteen aan de slag. Keuze uit onder andere; toffe letters, een bliksemschicht of prachtige abstracte designs die je wel thuis een plek wilt geven en niet aan je moeder cadeau doet ;-)

Gedurende de dag gaan we samen aan de slag met het creëren van een klein raam van +/- 20 x 30 cm. Tijdens het proces vertel ik je alles over de verschillende glassoorten en loodtypes, en geef ik uitleg over de techniek. Je hebt de vrijheid om zelf de kleuren van het glas te kiezen, wat het extra leuk maakt. We gaan glas snijden, een raam in lood zetten, solderen, en als je geïnteresseerd bent, leer ik je ook hoe je het lood een mooie zwarte tint geeft door het te ‘patineren’.

En natuurlijk, niet onbelangrijk, zorg ik voor koffie, thee en lekkere muziek!

Praktische informatie:

Starttijd: 11:00 tot en met +/- 17:00

Adres: Hurksestraat 19, te Eindhoven

Groepen: ruimte voor 3 tot 4 personen

Duur: Ongeveer 6 uur

Kosten: €140,-

Inschrijven: Stuur mij een email kimbijnenhoyer@gmail.com of vul het contactformulier in op deze site onder vermelding van de gewenste datum.

Data

bottom of page