top of page

De Maakerie

Glas in lood atelier voor
ontwerp maatwerk

Leer zelf een
glas-in-lood raam te maken in mijn atelier  

De Workshop:

In de workshop deel ik mijn liefde voor glas en mijn kennis van het vak met jullie. Ik heb plek voor kleine groepjes, van 3 tot 5 deelnemers, en dat is top want dan is er volop persoonlijk aandacht.

Voordat we aan de slag gaan, mag je via e-mail een ontwerp uitkiezen uit een selectie door mij ontworpen designs. Zo verspillen we geen tijd tijdens de workshop en kunnen we meteen aan de slag. Keuze uit onder andere; toffe letters, een bliksemschicht of prachtige abstracte designs die je wel thuis een plek wilt geven en niet aan je moeder cadeau doet ;-)

Gedurende de dag gaan we samen aan de slag met het creëren van een klein raam van +/- 20 x 30 cm. Tijdens het proces vertel ik je alles over de verschillende glassoorten en loodtypes, en geef ik uitleg over de techniek. Je hebt de vrijheid om zelf de kleuren van het glas te kiezen, wat het extra leuk maakt. We gaan glas snijden, een raam in lood zetten, solderen, en als je geïnteresseerd bent, leer ik je ook hoe je het lood een mooie zwarte tint geeft door het te ‘patineren’.

En natuurlijk, niet onbelangrijk, zorg ik voor koffie, thee en lekkere muziek!

Praktische informatie:

Starttijd: 11:00 tot en met +/- 17:00

Adres: Hurksestraat 19, te Eindhoven

Groepsgrootte: 3 tot 5 personen

Duur: Ongeveer 6 uur

Kosten: €140,- p.p. inclusief alle materialen

Inschrijven: Stuur mij een email kimbijnenhoyer@gmail.com of vul het contactformulier in op deze site onder vermelding van de gewenste datum.

Duo Workshop

Wil je het ambacht met volle aandacht leren? Of iemand verrassen met een bijzondere ervaring? Kies dan voor de Duo-workshop.

 

Meld je aan met twee personen en we plannen samen een geschikte datum. Workshops zijn mogelijk van woensdag tot en met zondag. Aanmelden kan via: kimbijnenhoyer@gmail.com.

 

Prijs voor 2 personen: €350,- inclusief alle materialen.

Zaterdag 8 juni

Zondag 9 juni

Zaterdag 29 juni

Vrijdag 12 juli

Zaterdag  27 juli

Zaterdag 14 september

Zaterdag 28 september

Zondag 29 september

Zondag 29 september

Zaterdag 12 oktober

Data

bottom of page