top of page

De Maakerie

Glas in lood atelier voor
ontwerp maatwerk

"Elk uniek raam vraagt om mijn onverdeelde aandacht, en dat is waar mijn voldoening begint."

Waar ik voor sta

Ambacht en Meesterschap

01

Ambacht is voor mij het verfijnen van mijn vaardigheden om het prachtigste glas-in-lood te kunnen creëren. Ik heb meegekeken met verschillende ervaren ambachtslieden, waar ik de ins en outs van het vak heb ontdekt.

 

Meesterschap betekent voor mij voortdurende groei en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Het betekent dat ‘dat kan niet’ altijd verandert in ‘hoe kan het wel?’.

Kleur is alles

02

Kleuren kiezen is een kunst op zich. Het is wat mij betreft de beslissende factor voor een succesvol ontwerp. Ik geloof dat het met zorg en expertise kiezen van kleuren het verschil maakt tussen een meer ‘traditioneel’ glas-in-loodraam en een eigentijds kunstwerk dat zich naadloos voegt in hedendaagse interieurs. De mogelijkheden zijn eindeloos - er zijn zoveel kleuren, texturen en soorten glas om mee te werken. The sky is the limit en vaak is less more.

 

Graag gids ik je door alle mogelijkheden

Old meets new

03

We leven in de 21e-eeuw, waarom zou hedendaags glas-in-lood niet een weerspiegeling kunnen zijn van deze moderne tijd? Ik omarm graag het nieuwe, maar ik haal ook veel inspiratie uit oude stijlideeën, die vaak mijn startpunt zijn. Het draait allemaal om het harmonieus combineren van het oude en het nieuwe, zowel in vaardigheden als in het visuele eindresultaat.

Digital-age

04

Het tekenwerk gebeurt hoofdzakelijk digitaal, met behulp van programma’s zoals Illustrator en Photoshop. Deze aanpak biedt aanzienlijke flexibiliteit. Het stelt me in staat om samen met een opdrachtgever diverse variaties te verkennen voordat we ons definitief richten op het gewenste eindresultaat. Dit digitale proces vergemakkelijkt een efficiënte afstemming en samenwerking.

Over mij

Vanaf mijn basisschooljaren was ik al 'het tekenmeisje', altijd druk bezig met tekenen en andere creatieve bezigheden. Het was dan ook geen verrassing dat ik de kunstacademie koos. Na het succesvol afronden van mijn studie Grafisch Ontwerp aan de HKU, ontwikkelde ik mij tot art director in de wereld van advertising. Hoewel ik mijn werk leuk vond, ontbrak er iets - het gevoel van het creëren met mijn eigen handen.

 

Toen ik een keer de kans kreeg om een glas-in-loodles te volgen bij mijn buurvrouw, viel alles op zijn plek. Dit ambacht combineert grafisch ontwerp en een handmatig proces, en ik werd onmiddellijk verliefd op de het glas-in-lood maken. Kort daarna ben ik de Maakerie gestart. Ik ben super trots om kleurrijk licht te creëren dat de huizen van mensen verrijkt.

 

Nu, naast mijn werk in het atelier, geniet ik van een druk, mooi leven met mijn vier prachtige kinderen.

bottom of page